Aanpassing Reglementen nationale ranking

11 mrt 2016

Het nieuwe FootGolf-jaar breekt dit weekend aan. Afgelopen winter heeft wel de wintercompetitie doorgelopen, en natuurlijk hebben we genote van het Wereldkampioenschap in januari. Maar dit weekend begint de European Tour en in april begint de serie kwalificatieronden voor het Nederlands Kampioenschap.

In 2015 hebben we voor het eerst gebruik gemaakt voor de huidige systematiek, waarin spelers punten kunnen verdienen, maar waar men pas op de ranking verschijnt na twee resultaten en maximaal de beste zeven resultaten verwerkt ziet worden. Daarnaast vervallen alle resultaten die ouder zijn dan 1 jaar. 

Echter, er worden enkele aanpassingen aan het systeem gedaan. In het kort worden ze hieronder opgesomd:

  • Buitenlandse competities of toernooien, die geen deel uit maken van de Europese Tour, worden niet meer meegenomen in de ranglijst
  • Bij buitenlandse toernooien wordt niet meer gekeken naar de deelnemende landen, maar enkel naar het aantal spelers op dit toernooi
  • In Nederland tellen enkel het eind klassement van de Rotterdamse competitie, de afzonderlijke speelronden van de wintercompetitie én de voorronden van het Nederlands Kampioenschap
  • Hiernaast verdienen spelers die meedoen op de NK finale, het EK en het WK punten


Uitleg
De verschillende toernooien en wedstrijden zijn in vier verschillende klassen ingedeeld, oplopend in sterkte. In de eerste categorie vallen de wintercompetitie en de competitie in Rotterdam. Afhankelijk van het aantal deelnemers (minder dan dertig, tussen 30 en 60, en meer dan 60) worden er punten aan prestaties toegekend. 

In de tweede categorie bevinden de NK Voorronden met minder dan 72 spelers zich én de kleinere internationale toernooien (<100 spelers). Ook hier is het aantal deelnemers belangrijk bij de puntentoekenning.

De derde categorie bevat NK Voorronden met meer dan 72 spelers en European Tour toernooien met 72 of meer spelers.

De zwaarste categorie bevat enkel de sterkste toernooien: de NK Finale, het algemeen klassement van de Capital Cup, het Wereld Kampioenschap en internationale toernooien met meer dan 180 spelers.

Vorige