Derde Nederlands ambtenaren kampioenschap

07 mrt 2017

Sinds 2015 organiseren we tegelijk met de Capital Cup, het grootste en sterkste FootGolf toernooi ter wereld, het Nederlands FootGolf kampioenschap voor ambtenaren. Dit jaar zijn we derhalve toe aan de derde editie. De titelstrijd vindt dit jaar plaats op donderdagmiddag 8 juni. Net als eerdere jaren zijn we te gast op Golfbaan Spaarnwoude, in Velsen-Zuid. Behalve gemeenten staat het toernooi ook open voor andere overheidsorganen (provincies, waterschappen, ministeries) en daaraan gelieerde instellingen zoals sportservicebureaus en de politie.

 

Wat is FootGolf
FootGolf is in 2009 ontstaan en maakt sindsdien een flinke groei door. In Nederland spelen jaarlijks zo'n 100.000 mensen Footgolf, en sinds 2009 zijn in maar liefst 40 landen nationale bonden ontstaan. De kracht van de sport zit in mooie omgeving van de golfbaan waarop gespeeld wordt, de laagdrempeligheid van de activiteit en in de gezelligheid die men tijdens en na de activiteit ervaart. De FootGolf-sport is een kruising tussen golf en voetbal. De spelregels komen grotendeels overeen met golf. Het is dus de bedoeling de bal in zo min mogelijk pogingen in de hole te krijgen. Echter, in tegenstelling tot golf wordt een voetbal gebruikt en dient deze getrapt in plaats van geslagen te worden. Hiervoor zijn speciale holes (gaten) van meer dan een halve meter gemaakt.  

 

Opzet
Tijdens dit Nederlands Kampioenschap strijden teams van 4 personen tegen elkaar. Iedere speler speelt voor zich, maar de totaalscore van de vier spelers geeft het uiteindelijke teamresultaat. Hoe minder schoten er voor de negen holes gebruikt zijn, hoe beter de score van het team is. Omdat we het sociale aspect van deze dag minstens net zo belangrijk vinden als het sportieve, wordt elk team gesplitst in twee duo’s, die elk op een ander deel van de baan actief zijn. De duo’s worden gekoppeld aan duo’s van andere organisaties. Naast sport dus ook de mogelijkheid om te netwerken.

Het programma ziet er als volgt uit:
13.30 uur welkom op Golfbaan Spaarnwoude
14.00 uur speluitleg en groepsindeling
14.30 uur start van het toernooi
16.00 uur eind van het toernooi
16.15 uur prijsuitreiking
16.30 uur borrel

 

Inschrijving
Om alles in goede banen te kunnen leiden is het van belang tijdig te weten hoeveel teams zullen deelnemen. Wij willen u dan ook verzoeken om vóór 15 mei 2016 te laten weten of u deelneemt aan het toernooi. Dit kan door middel van het aanmeldingsformulier op de website. Er is plaats voor maximaal 25 teams. Dus zorg bij belangstelling dat u uw team zo spoedig mogelijk opgeeft. Na opgave ontvangt u z.s.m. nadere informatie over het toernooi. De kosten bedragen €150 per team, dit is inclusief acht consumptiemunten, vier FootGolf-sokken en diverse hapjes achteraf. Mocht u nu al vragen of opmerkingen hebben, dan kunt u bij voorkeur gebruikmaken van het algemene mailadres: info@footgolfholland.com of bellen met 06-42131581.

 

Voorgaande winnaars:

2015:     1. Beweegteam Woerden                          1. Erik Metgod (Gemeente Haarlemmermeer)
              2. Gemeente Heerhugowaard                   2. Stephan Hoes (Beweegteam Woerden)
              3. Gemeente Haarlemmermeer                 3. Swer Elbertsen (Beweegteam Woerden)


2016:     1. Gemeente Venlo                                   1. Freek Thoone (Gemeente Venlo)
              2. Gemeente Heerhugowaard                   2. Jaap Litjens (Gemeente Venlo)
             3. Beweegteam Woerden                          3. Koen Janssen (Gemeente Stichtse Vecht)             

Vorige