Het deelnemersveld van deze editie was waarschijnlijk de sterkste ooit. Niet alleen een grote groep ervaren en fanatieke amateurvoetballers stond aan de start, ook waren er circa 30 (oud)profvoetballers aanwezig, waaronder acht internationals. Zo mochten we Frank de Boer, Kenneth Perez, Marcel Peeper, Barry Obdam, Glenn Helder, Yannis Anastaciou, Roy Makaay en Barry van Galen op ons toernooi verwelkomen.

Reeds op vrijdag waren de eerste twintig spelers precent om zich te kwalificeren voor de finaledag van het Nederlands Kampioenschap. Er waren namelijk maar 40 startplekken te verdienen, en om hierbij te horen moest een scherpe score neergezet worden. Ook al omdat op zaterdag nog eens 125 spelers hun beste beentje voor zouden zetten. Uiteindelijk wist een groot aantal ervaren spelers zich opmaken voor de finaledag, maar ook een grote groep met verrassende namen meldde zich in de top van het klassement.

Op zondag stond iedereen weer op nul. In flights van vier spelers, waarin amateurs en profvoetballers gemengd werden, en onder begeleiding van de FootGolf Holland marshalls werd een begin gemaakt aan de eerste negen holes. De spanning was duidelijk voelbaar, want amateurs moesten opboksen tegen spelers die ze alleen van tv kenden, terwijl de profvoetballers natuurlijk niet wilden verliezen. Nadat iedereen klaar was met zijn ronde moest er zonder ontzag voor wie dan ook gesneden worden in het deelnemersveld, slechts de helft ging door naar de volgende ronde. Onder de afvallers een flinke lijst met profvoetballers; enkelen konden dit nauwelijks geloven en gaven aan zeker sterker terug te komen.

Een nieuwe flightindeling volgde en wederom volgende een afvalrace, net zolang totdat nog maar drie spelers over waren. Gabor Cselencer (voorzitter van de Hongaarse FootGolf Bond), Bela Lengyel (Wereldkampioen FootGolf 2012) en Simon Wetzel. Geen profvoetballer dus! Beide Hongaren konden in de finale niet de snelste weg naar de hole vinden, waardoor Simon Wetzel er met de nationale titel vandoor ging.