WK Kwalificatie 2018

13 jan 2018

2018. Het jaar van het derde Wereld Kampioenschap FootGolf. We gaan er van uit dat er flink wat spelers staan te trappelen om voor Nederland uit te komen op dit prestigieuse toernooi wat van zondag 9 december tot en met zondag 16 december 2018 in Marrakech, Marokko zal worden gespeeld. Ben jij benieuwd hoe jij voor het Nederlands team in aanmerking kunt komen? Lees dan onderstaande selectiecriteria!

Om de beste spelers van Nederland te selecteren, hebben wij besloten het kwalificatie traject alleen in Nederland te laten plaats vinden. Toernooien waar de beste spelers van Nederland onderling zullen strijden voor de felbegeerde startbewijzenvoor het WK FootGolf 2018. Hiervoor zal de ZomerTour worden geïnitieerd, die behalve als WK Kwalificatie traject ook als NK Kwalificatie zal fungeren. Meer informatie over de ZomerTour is hier te vinden.

Het lastige van de selectiecriteria opstellen is het feit dat op het moment van schrijven nog niet precies bekend is hoe veel spelers ieder land mag afvaardigen. Sterker nog, tot en met 30 juni heeft ieder land nog de mogelijkheid om iets aan dat aantal te doen, aangezien de organisatie het uiteindelijke aantal spelers per land deels laat afhangen van het aantal World Tour licensies in 2018 tot en met 30 juni. In de week na 30 juni zal dit bericht definitief worden aangepast en tot die tijd zijn de hieronder gestelde criteria dan ook nog onder voorbehoud.

Afhankelijk van het aantal deelnemers wat ieder land mag afvaardigen hebben we nu het volgende voorstel, uitgaande van het minimale aantal van 12 algemeen, 2 senioren en 2 dames:

Algemeen
- 7 op basis van ranking van de Zomer Tour 2018.
- 3 op basis van Nederlandse ranking die na de NK Finale nog geen WK ticket bemachtigd hebben.
- 2 op basis van wildcards (vergeven op basis van blessures van 'zekerheden' tijdens kwalificatie traject
of eventueel playoff wedstrijd waarbij iedereen kan mee doen voor de laatste twee startbewijzen).
 
Hieronder de tabel hoe het uiteindelijke aantal startbewijzen zal worden verdeeld:
 

Aantal startbewijzen

12

13

14

15

16

17

18

19

20

ZomerTour2018

7

8

8

9

10

10

10

11

11

Nederlandse Ranking

3

3

4

4

4

5

5

5

6

Wildcards

2

2

2

2

2

2

3

3

3


Senioren

De senioren zullen zich via de algemene kwalificatie van de ZomerTour moeten kwalificeren en krijgen - mits ze zich plaatsen - de keus om op het WK mee te doen in óf het algemeen klassement óf het senioren klassement. 
Als het voorkomt dat er geen senior bij de 7 + 3 geplaatsten zit, dan hebben de eerste twee senioren op de Nederlandse ranking de eerste keuze om namens Nederland het WK Senioren te spelen.
- Mocht de keuze voor de betreffende senior daadwerkelijk voor het senioren klassement vallen, dan schuift het startbewijs voor het algemeen klassement door naar de volgende speler op de ranking van de ZomerTour.


Dames

- De twee dames met het hoogste aantal punten in de ZomerTour plaatsen zich voor het WK.

- Er wordt voor de dames een aparte WK ranking/ZomerTour Ranking opgemaakt,

waarbij dezelfde puntenverdeling als bij de mannen wordt gehanteerd.

- Dagspelers kunnen zich ook plaatsen voor het WK, mits ze voldoende punten hebben behaald om bij de beste twee te staan.


Wildcards
De wildcards worden vergeven door FGH of iemand die uiterlijk de week na de NK Finale 2018 door FGH is aangesteld. Mocht er worden gekozen voor een Playoff Toernooi, zal deze in september worden gespeeld.

Voorwaarden WK Deelname
Op het moment dat je door bovenstaande criteria een WK startbewijs hebt weten te bemachtigen, dien je binnen een week na de NK Finale 2018 officieel aan FootGolf Holland te laten weten of je daadwerkelijk voor Nederland uit wilt komen tijdens het WK FootGolf in Marokko. Als je jezelf om wat voor reden dan ook niet beschikbaar stelt om voor Nederland uit te komen, worden de vrijgekomen startbewijzen toegevoegd aan de wildcards. Het is in dat geval aan FootGolf Holland wat er met deze startbewijzen wordt gedaan. Mocht je wel voor Nederland uit willen komen, dan ga je akkoord met de volgende voorwaarden:

- Het Nederlands team zal gezamenlijk afreizen naar Marokko.

- Het Nederlands team zal gezamenlijk verblijven in Marokko. 

Het Nederlands team zal zich in een door FootGolf Holland verstrekt uniform tenue presenteren in aanloop naar, tijdens en na afloop van het WK FootGolf 2018. Op dit tenue is geen ruimte voor individuele sponsoren.

- Vlucht en overnachting is in eerste instantie voor eigen rekening van de spelers.

- Er wordt een teammanager door FootGolf Holland aangesteld die tijdens het toernooi het aanspreekpunt en de vertegenwoordiger van het Nederlands team zal zijn. Tevens maakt de teammanager de uiteindelijke beslissingen.
Dit is géén deelnemer aan het WK FootGolf. 

- Indien financieel mogelijk, zal FootGolf Holland zorgen voor een fysiotherapeut.


We hopen dat alles duidelijk is omtrent het WK kwalificatie traject en wensen je heel veel succes in het geval je daadwerkelijk een gooi gaat doen naar één van de startbewijzen. Schrijf je nu in voor de ZomerTour 2018!

 

Vorige