Vacature: deelnemer WK FootGolf 2016

04 nov 2015

In januari trekt het Nederlands FootGolf team naar Argentinië om daar te strijden om het Wereldkampioenschap. Zestien spelers waren geselecteerd, maar door een blessure is nu een lege plek ontstaan. Je kan je nu aanmelden als je kans wil maken op deze plek.

Van 5 tot 10  januari 2016 vindt in Argentinië het tweede Wereldkampioenschap FootGolf ooit plaats. Tussen de 20 en 30 landen zullen aanwezig zijn op dit WK, wat het een ervaring om nooit meer te vergeten zal maken. En misschien, heel misschien, kom je wel uit dit zuidamerikaanse land terug als wereldkampioen en held voor het leven. Het zou wat zijn toch?

Nou, het kan je echt gebeuren. In oktober heeft de selectiecommissie op basis van kwalificatie-eisen vijftien spelers geselecteerd. Deze spelers hadden zich allen afgelopen maanden geplaatst of genomineerd. Omdat elk land zestien plekken tot zijn beschikking heeft werd voor de laatste beschikbare plek Marcel Peeper aangewezen. Helaas heeft Rein Kok afgelopen week een zware knieblessure opgelopen, waardoor hij niet naar het WK kan afreizen.

Hierdoor ontstaat vacature. Na diverse discussies binnen de selectiecommissie is besloten om elke FootGolf-speler de kans te geven om naar het WK te gaan, waarna de selectiecommissie de sterkste speler zal aanwijzen. Of zoals in de vooraf opgestelde reglementen omschreven staat: "Wanneer het Nederlandse team niet volledig gevuld kan worden met spelers uit categorie 1 (directe plaatsing) en categorie 2 (genomineerde positie), wordt door de selectiecommissie één of meerdere speler(s) aangewezen om het team verder op te vullen."

We nodigen je dan ook uit om je aan te melden als je serieuze ambities hebt om daadwerkelijk af te reizen als je door de selectiecommissie wordt uitverkozen. Deze selectie zal natuurlijk wél plaats vinden op basis van je resultaten en getoonde kwaliteiten.

Neem in je ambities wel deze zaken mee:

  • Je moet zelf de kosten van deze reis betalen. Onze inschatting is dat je tussen de € 2.500 en € 3.000 kwijt bent voor de reis
  • Er wordt gespeeld op de Pilar Golf Club, ongeveer een uur naar het noordwesten rijden van het vliegveld in Buenos Aires
  • Er wordt gespeeld in hetzelfde tenue als de andere Nederlandse spelers
  • Persoonlijke sponsoren zijn toegestaan en kunnen ook ruimte op de kleding krijgen
  • Ja zeggen = gaan! Je weer terug trekken is niet mogelijk.

 

Je hebt tot 11 november de tijd om je interesse aan ons door te geven. Dit kan via de mail of telefonisch (Maurits van Tubergen Lotgering - 06-42131581). De selectiecommissie zal vervolgens uit alle aanmeldingen die speler kiezen die het team het meest versterkt. Daarnaast zal een reservelijst opgesteld worden om eventuele volgende blessuregevallen op te vangen. De keuze van de selectiecommissie zal uiterlijk 14 november bekend worden gemaakt.

Vorige