Selectieprocedure EuroFootGolf 2017

20 apr 2017

FootGolf France organiseert van 15-17 september 2017 een nieuw landenteam evenement; Euro FootGolf. De bij de FIFG aangesloten Europese landen krijgen een uitnodiging om deel te nemen met een team van 10 spelers. Het is geen evenement met een open inschrijving.
 

FootGolf Holland wil erg graag deelnemen aan dit toernooi en heeft daarom selectiecriteria opgesteld om met een zo’n sterk mogelijk team af te reizen naar Château d'Augerville, net ten zuiden van Parijs.

 

Criteria

We zullen de selectie samenstellen aan de hand van de Nationale Ranking “nieuwe stijl”. Voor deze ranking tellen de resultaten van de NK voorronden, de World Tour 50 t/m 1000 toernooien en de EFT toernooien die geen onderdeel uitmaken van de World Tour. Een automatisch gevolg van deze selectiemethode is dat je lid moet zijn van de bond om in aanmerking te komen voor een selectie.
 

Alle resultaten tot en met het Nederlands Kampioenschap op 26, 27 augustus 2017 tellen mee. Op basis van de bijgewerkte stand na het NK zullen de beste negen spelers deel uitmaken van het Nederlandse team voor het Euro FootGolf toernooi in Frankrijk.
 

Of we twee reservespelers mee nemen, wordt op een later moment besloten.

 

Selectiebeleid

Het team van tien spelers wordt op de volgende manier samengesteld:

 • EFT winnaar Jim Kuipers is direct geselecteerd

 • NK winnaar 2016 Bjorn Bulk is direct geselecteerd

 • NK winnaar 2017 is direct gekwalificeerd

 • de beste Nederlander op de Capital Cup is direct gekwalificeerd

Wanneer dubbelingen ontstaan in bovenstaande lijst wordt de kwalificatie NIET doorgeschoven

 

De overige zes plaatsen worden als volgt verdeeld:

 • Podiumplaatsen op EFT toernooien verdienen een kwalificatie

 • Podiumplaatsen op een WT 500 of WT 1000 toernooien verdienen een kwalificatie

 

Mocht een plaats in het team niet ingevuld zijn ten tijde van het NK FootGolf wordt deze na afloop van het NK toegewezen aan het lid van FootGolf Holland dat het hoogst op de Nederlandse ranglijst staat. Mocht het team dan nog niet compleet zijn wordt het team verder aangevuld met het eennahoogste gerangschikte lid van FootGolf Holland.
 

FootGolf Holland heeft het recht om nog maximaal twee extra spelers aan te wijzen voor het team. Deze spelers zijn niet onderhevig aan kwalificatie-eisen.

 

Voorwaarden

Voor het toernooi en het Nederlandse team zijn de volgende voorwaarden van toepassing:

 • Slechts Europese landen die bij de FIFG zijn aangesloten kunnen op uitnodiging deelnemen;

 • Het team bestaat uit maximaal tien spelers. Twee reservespelers zijn toegestaan;

 • FootGolf Holland selecteert het team volgens bovenstaande criteria;

 • Het toernooi wordt gespeeld op 15 (trainingsdag), 16 en 17 september 2017;

 • Het inschrijfgeld à €1.500 wordt betaald door FootGolf Holland;

 • De spelers dragen het door FootGolf Holland aangewezen tenue;

 • FootGolf Holland zal een gezamenlijk slaapadres regelen. De kosten hiervan worden vooralsnog niet betaald door de bond, tenzij hier sponsors voor worden gevonden.

 

Toernooi informatie

Euro FootGolf is een initiatief van FootGolf France. Het is een officieus Europees Kampioenschap, maar door de opzet waarschijnlijk wel een zeer prestigieus toernooi. Op vrijdag 15 september zal er een trainingsdag zijn. Op zaterdag 16 september wordt zowel in teamverband als individueel gespeeld. Alle scores tellen mee voor het teamklassement. Op zondag vindt de finale in teamverband plaats. Meer informatie op de Facebook pagina www.facebook.com/eurofootgolf.

 

De winnaar van het toernooi zal de gastheer zijn voor het toernooi in 2018.

 

 
Vorige