Matthijs Voost erg dicht bij podium Turkish Open

20 apr 2017

Het Turkish Open is onder de spelers van de European Tour een populair event door het mooie weer, de prima hotels en de mooie baan. Helaas zorgde de politieke spanningen er dit jaar voor dat het toernooi veel minder goed bezet was. Desondanks waren twee Nederlanders aanwezig. Matthijs Voost speelde zich net niet naar het podium en werd vierde.

Het Turkish Open was ondanks de relatief magere bezetting toch een World Tour 500 punten toernooi. Het was de deelnemers er dus alles aangelegen om goed te scoren zodat er veel punten voor zowel de wereld- als de Nederlandse ranglijst gescoord konden worden. Matthijs Voost liet op de eerste dag direct zien zijn ambities waar te maken. Ondanks het niet spelen van de perfecte ronde vestigde hij zich in de top van het klassement. Maurits van Tubergen Lotgering speelde ondanks een hernia een voor zijn doen erg sterke eerste dag die hem een tiende plek in het algemeen klassement opleverde. Helaas waren er twee heren die wél erg dicht in de buurt van de perfecte ronde kwamen: Ben Clarke en Liam Shutes, beiden uit Groot Brittanië. Zij liepen een score van -11 en -10, terwijl de rest daar ver achter zat. Het toernooi leek dus direct beslist.

Echter, waar het op dag 1 windstil en droog was, stak op dag 2 ineens een flinke wind op. Vele spelers speelden hierdoor een veel mindere ronde dan op de eerste dag, maar vanwege het ontbreken van elke vorm van scoreverwerking was dat voor de meeste spelers pas duidelijk na afloop van het toernooi. Clarke en Shutes wisten bijvoorbeeld beiden niet onder par te duiken vandaag. Van Tubergen Lotgering was duidelijk nog niet fit genoeg voor een toernooi en viel ver terug in het klassement. Voost speelde wél een relatief goede dag. Hierdoor leek hij na het finishen van zijn ronde zich voor een play off te mogen maken. Echter, omdat de organisatie verzuimd had op tijd de scoreverwerking op te pakken, bleek uiteindelijk een Slowaak net aan een betere score te hebben. Clarke won na een play off van Shutes, Bartko eindigde als derde. Voost werd uiteindelijk zeer verdienstelijk als 4e. 

De complete uitslag is hier te vinden: https://fgranks.com/fifg/torneos/hestourex-footgolf-cup-2017/ 

Vorige