Herman van Eekeres wint het Amersfoort Open

10 aug 2017

Afgelopen zaterdag 5 augustus was het dan eindelijk zover! Na het succes van vorig jaar vond op het prachtige  complex van Golfclub Hoogland Amersfoort (GCHA) de tweede editie van het Amersfoort Footgolf Open (AFO) plaats. Net als vorig jaar was dit NK-kwalificatietoernooi, georganiseerd door de Footgolf Society Club, al ruim van tevoren volgeboekt: 100 spelers uit Nederland en België namen het tegen elkaar op en streden voor diverse prijzen, waaronder een Mercedes Benz Cabriolet, aangeboden door Stern Auto Amersfoort. Het beloofde een spannend toernooi te worden met de ervaren, en in topvorm verkerende Herman van Eekeres als winnaar. Hierbij een kort verslag het geslaagde toernooi.

Het AFO is onderdeel van een serie voorrondes voor het Nederlands Kampioenschap Footgolf. De beste drie spelers die zich nog niet eerder op een NK-voorronde hebben gekwalificeerd, plaatsen zich voor het NK, dat op 26 en 27 augustus plaatsvindt in Assen. Tijdens een NK-voorronde spelen alle deelnemers 18 holes. Waarna een finaleronde tussen de beste 9 spelers van de dag bepaald wie er vandoor gaan met de prijzen. Het AFO telde tevens mee voor de World Footgolf Tour, de internationale competitie waar de betere spelers strijden voor de titel van ’s werelds beste footgolfer.   

Nadat het organisatiecomité de deelnemers welkom heeft geheten en de belangrijkste lokale regels met ze heeft doorgenomen, is het tijd voor het echte werk. De 100 spelers, waaronder vrijwel de gehele top 30 van de Nederlandse Footgolf Ranking, aangevuld met minder ervaren spelers uit de regio en de voltallige selectie van hoofdklasser SDC Putten, begaven zich in flights van 5 naar de hole waarop zij omstreeks 9:15 zouden aftrappen.

De 18-footgolfholes op het golfpark van GCHA lagen er zoals altijd weer fantastisch bij. De greenkeepers, duidelijk zeer bedreven in hun werk, hadden de baan in topconditie gebracht en tot verbazing van de spelers zelfs speciale ‘greens’ aangebracht rondom de holes. In ideale weersomstandigheden (geen wind, wél zon) schoten de spelers hun eerste ballen over de fair way’s, die er zo strak bij lagen dat je het gevoel had op een biljartlaken te lopen.

Waar voorafgaand aan het startsignaal nog veel gelachen werd, was na het eerste schot de concentratie van de gezichten af te lezen. Monster Energy, dat aanwezig was met een gave truck vol frisdrank, voorzag de spelers van de nodige energie en via het livescore systeem waren de resultaten over de hele wereld real-time te volgen.

Na de ronde van 18 holes werd de top 9 van het algemeen klassement aangevoerd door Michael Wilkes, die een prachtige score van 59 (11 onder par) wist te behalen, en samen met de acht andere beste spelers van start ging in de finaleronde. De finaleronde is een in 2017 door Footgolf Holland geïntroduceerd concept, waarbij de beste negen spelers nog drie holes spelen, en voor het oog van de overige spelers hun kunsten vertonen. Op hole 16, 17 en 18 waren het Herman van Eekeres en Jim Kuipers die met een gelijke stand de finaleronde. Een spannende ‘closest-to-the-pin’ besliste het toernooi in het voordeel van Eekeres, waarmee hij het tweede Amersfoort Footgolf Open op zijn naam schreef. Achter Jim Kuipers complementeerde Jim Breedveld het podium: hij eindigde knap als 3e nadat hij zijn ‘closest-to-the-pin’ wist te winnen van Collin Green.  Een naam die we absoluut niet mogen vergeten te noemen is die van Damian Groenevelt. Hij kwalificeerde zich niet allen voor de finale van het NK, maar wist ook nog eens de eerste prijs in de B-categorie én de 5e plaats in het algemeen klassement te veroveren. Een uitermate knappe prestatie voor de speler uit Woudrichem!

Het podium

1.      Herman van Eekeres (€200)

2.      Jim Kuipers (€150)

3.      Jim Breedveld (€100)
 

Overige prijzen en winnaars

·        Hole-in-One Mercedes (door Stern Auto): Wouter Zeewuster

·        Beste vrouw (door Bar&Brood): Nienke Spaan

·        Best geklede spelers (door Reuring Amersfoort): Justin, Renata en Fred

·        Putting Challenge (door Voorendt Cyber Security): Jos van der Laan

·        NK-tickets Footgolf Holland: Damian Groenevelt, Johnny Dekker, Matthijs Voost.

 

Wil jij ook een keer footgolfen met jouw vrienden of voetbalteam op Golfclub Hoogland Amersfoort? Dat kan! Stuur even een mail naar footgolf@footgolfsocietyclub.com of ga naar de website www.footgolfsocietyclub.com.

Vorige