Eerste FootGolf-baan in Friesland

25 jan 2017

Na acht jaar is het eindelijk zo ver: er is een officiële FootGolf-baan in Friesland. Vanaf heden zal Golfclub Sint Nyk, onderdeel van Burggolf en gelegen nabij Sint Nicolaasga FootGolf gaan aanbieden aan groepen. Daarnaast sluiten ze zich aan bij FootGolf Holland.

Dat FootGolf alsmaar blijft groeien blijkt niet alleen uit het aantal toernooien dat alsmaar groeit of de vele prijzen die onze top-spelers winnen op internationale toernooien, maar vooral ook in het aantal banen dat er elk jaar bij komt. De meest recente aanwinst is Golfclub Sint Nyk. Deze achttien holes baan heeft begin vorig jaar zelf besloten tot de aanschaf van negen holes en heeft de eerste groepen reeds mogen ontvangen. Een van hen is eredivisieclub SC Heerenveen, zoals te zien is in deze video

Aankomend jaar wil de baan proberen meer uit FootGolf te halen, FootGolf Holland gaat ze daar natuurlijk bij helpen. De grootste focus van de baan ligt bij de organisatie van evenementen. Dat kunnen voetbalteams en bedrijven van tenminste 20 personen zijn, maar ook zal er in 2017 een voorronde van het Nederlands Kampioenschap plaats vinden.

De negen holes van deze FootGolf-baan zijn geplaatst op de laatste negen holes van de grote baan. Hierdoor moeten spelers maar liefst 2.800 meter overbruggen. Een monster-baan dus. Bekijk hier meer informatie over de baan.

 

Vorige