Een nieuwe opzet van het NK-kwalificatie traject

16 apr 2016

Zoals elk jaar hebben we met diverse partijen het afgelopen seizoen geëvalueerd en daar van geleerd. Op diverse plaatsen zijn dan ook wijzigingen aangebracht in de opzet van het NK en de kwalificatiecyclus. Hieronder worden de wijzigingen ten opzichte van voorgaande jaren uiteengezet. 


Direct scoring
We zijn erg blij dat we kunnen melden dat we dit jaar een samenwerking aangegaan zijn met Weconnect en NextGMobile. Door hen zijn we in staat om op elk toernooi de deelnemers een mobiele telefoon mee te geven waar direct de scores op bijgehouden kunnen worden. Afhankelijk van de beschikbaarheid van wifi en internet kan dit betekenen dat óf live scoring hebben óf de uitslag direct aan iedereen kunnen tonen zodra we in het clubhuis zijn. 


Kwalificatieplaatsen NK'16
Diverse spelers hebben ons laten weten dat het aantal spelers op de finale van 2015 te groot was. En wij waren dat wel met ze eens. We hebben daarom het aantal beschikbare tickets met een kwart verlaagd naar 90. Op de vijftien voorronden zijn telkens drie tickets te verdienen, waar dit er vorig jaar nog vijf waren. 

In principe verdienen de beste drie spelers van de dag deze tickets, echter als een speler in de top drie reeds een ticket heeft zal het ticket naar de hoogst gerangschikte speler zonder een ticket opschuiven.


Kwalificeren op basis van de ranking
Ook dit jaar is het mogelijk om je voor de finaledag te kwalificeren, zonder dat je op één van de vijftien voorronden een ticket hebt veroverd. Er wordt hiervoor een speciale ranglijst in het leven geroepen, welke enkel de resultaten op de Nederlandse voorronden gebruikt. 

De drie beste resultaten uit dit circuit worden per speler bij elkaar opgeteld en zorgen voor een totaalscore. De vijf hoogst scorenden ontvangen alsnog een ticket. In het geval twee spelers gelijk eindigen, zal gekeken worden welke speler op zijn beste toernooi het beste gescoord heeft. Bij een gelijkspel zal gekeken worden naar zijn eennabeste toernooi, etc. 


Twee categorien
Nieuw dit jaar is dat we op elke voorronde in twee klassen gaan strijden. Zo verdubbelen we de kansen voor de deelnemers om met een prijs naar huis te gaan.

In de A-klasse spelen alle spelers die op het moment van het plaats vinden van het toernooi gepublicieerde OnsWeb-ranglijst op plek 1 tot en met 70 gerangschikt zijn.

In de B-klasse spelen alle spelers die op de meest recente OnsWeb-ranglijst op plek 71 en lager gerangschikt zijn en de spelers die niet op deze ranglijst voorkomen.

 

Vorige